X
 19.03.2015 Технологија

Трикови за кои не сте знаеле дека можете да ги направите со вашиот меил

Вашиот меил има многу повеќе функции од само примање и испраќање на пораки. Од вашето сандаче можете да постирате на социјалните медиуми, да споделувате фотографии, да испраќате итни текстови, да пишувате на вашиот блог, па дури и да го контролирате вашиот паметен телефон. Ви нудиме неколку функции кои можете да ги направите преку вашиот меил, а за кои сигурно не сте знаеле.

 

meil


1. Ажурирање на вашиот статус на Фејсбук

Ја имате вашата тајна фејсбук меил адреса. Можете да ја пронајдете откако ќе отворите во Settings > Mobile. Единствено што треба е да го известите Фејсбук за да ви ја овозможи оваа функција.

2. Постирање на Tumblr

Меилот можете да го користите и за постирање на Tumblr. Влезете во Settings и таму ќе можете да ја видите меил адресата. Од вашето сандаче можете да напишете текст, да прикачите фотографија, линк, цитат или да тагнете - Tumblr има поставено цел сет на инструкции за вас.

3. Можете да испратите смс порака

3. Можете да испратите смс порака
Доколку случајно се наоѓате без вашиот телефон и потребно ви е да испратите итна смс порака, тогаш мож да го искористите меилот за активирање на Android SMS, и потоа да испратите текст порака.

4. Ставање на фотографии на Flickr

Влезете во Flickr settings или следете го овој линк (треба да сте логирани) за да откриете која е вашата меил адреса. Испратете меил со фотографии кои можете да ги додадете на вашата Flickr сметка.

5. Постирајте на WordPress

Ако имате Wordpress.com блог, тогаш можете да постирате преку меил. Изберете Dashboard и потоа одете во My blogs, но треба да ви биде овозможена опцијата Post by email која се наоѓа во Screen Options.

6. Ставање на датотеки во Box

Една од предностите на Box е тоа што ви дава опција да аплоадирате преку меил адресата. За да го пронајдете одете до фолдерот кој сакате да го прикачете, потоа изберете More, Properties и Email options.

Штиклирајте Allow uplodas to this folder via email. 
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија