X
 02.07.2015 Наука

Како би изгледало небото доколку би ги гледале сите астероиди околу нас?


Небото изгледа прилично темно, но голем дел од него не е видлив само поради светлинската загаденост. Освен тоа, некои тела не може да се видат затоа што нашите очи не се доволно моќни.

Ова видео ни нуди поглед од 360 степени кон небото и ни покажува како би изгледало тоа доколку би ги гледале сите астероиди околу Земјата. Изгледа прилично застрашувачки.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука