X
 31.08.2015 Образование

Прво и второ место за студентите од Економскиот факултет во Скопје на Summer Jam Croatia

На меѓународната конференција за претприемништво со наслов Summer Jam Croatia која се одржа во периодот од 23-27.08.2014 година во Пакоштане - Задар, Р. Хрватска,организирана од Економскиот факултет-Сплит, Бизнис инкубаторот на Економскиот факултет-Сплит и студентската организација АIESEC Croatia, Економскиот факултет-Скопје, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје го претставуваа следните 5 студенти:

    Маја Ѓоршеска (Стратегиски менаџмент на човечки ресурси, 2 циклус студии)
    Маријана Стевановска Чочевска (Стратегиски менаџмент на човечки ресурси, 2 циклус студии)
    Кристина Караџова (Стратегиски менаџмент на човечки ресурси, 2 циклус студии)
    Марко Јосимовски   (департман Е-бизнис, 3 година)
    Ива Петроска (департман Финансиски менаџмент, 2 година)Тие како членови на неколку меѓународни тимови се натпреваруваа со свои бизнис идеи и на крајот повторно, како и нивните колеги од минатата година го освоија високото ПРВО и ВТОРО место на меѓународниот натпревар за најдобра бизнис идеа со што освен постигнатиот завиден успех, преку своите резултати и однесување достојно го претставија и Економскиот факултет-Скопје, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје и Р. Македонија.

Ова меѓународно признание е уште еден доказ за квалитетот што го продуцира Економски факултет-Скопје преку постојаните вложувања во човечките ресурси и континуираните осовременувања на наставните програми.

На конференцијата, со свои дискусии и презентации како ментори или како предавачи учествуваа голем број на професори, претприемачи, експерти и професионалци од областа на менаџментот и претприемништвото од земјата и странство. 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование