X
 01.09.2015 Живот

Која е вашата совршена професија? Оваа математичка формула може да ја пронајде

Заборавете на интегралите и матриците и запознајте се со равенката која ќе ви донесе среќен и исполнет живот. Се работи за равенка со која може да ја пронајдете совршената професија за вас.


Бизнис инсајдер“ ја објавува веста за таканарешениот „фактор на самодоверба“ со кој може да дознаете дали можноста за работа е за вас или не. Равенката изгледа вака:

ФС = 2х(компензација) + 15х(сатисфакција) + 15х(можности) + 1х(посветеност) + 1х(култура) +1х(здравје) + 0,5х (локација) + 0,5(тимска работа) + 0,5х(број на обврски) + 0,5(бизнис или продажба).

Секое „х“ е вредност која ја задавате за променливата во заградата, а за секоја може да зададете вредност од 0 до 100. Ова треба да биде вредност на вашата задоволност во однос на работата.

Следниот чекор е пресметување на факторот за секоја можност за работа.

Среќно сметање!


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот