X
 29.09.2015 Образование

Започна борбата за подобрување на условите во студентскиот дом "Гоце Делчев"Синоќа во непосредна близина на студентскиот дом "Гоце Делчев" беше проектиран филмот „Зелени ѕидови, црна храна“, по што почна дискусија за мизерните услови во студентските домови. Веднаш по проекцијата со познатите извици „Нема правда нема мир“, „Доста беше молк“ и „Дојди и приклучи се“, студентите се упатија кон дворот на студентскиот дом, со цел да ги разбудат нивните колеги од пасивноста прикажана на филмот. Тие испратија порака до студентите кои не излегоа дека допрва почнува борбата за подобрување на условите во студентскиот дом „Гоце Делчев“. На настанот организиран од Студентски пленум просуствуваше и архитектот на студентскиот дом "Гоце Делчев", Георги Константиновски.

GREEN WALLS, BLACK FOOD (teaser) from Sandra Gjorgieva on Vimeo.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование