X
 31.12.2015 Образование

МОН ги објави резултатите од конкурсот за доделување на студентски стипендии за академската 2015/2016 година

Резултати од конкурсот за доделување на студентски стипендии за академската 2015/2016 година
Резултати:

 

Прва група

Втора група -Државни универзитети

Втора група- Приватни универзитети

Трета група- Државни универзитети

Трета Група - Приватни Универзитети

 

Стипендија за студенти запишани на студиски програми по информатика- Државни универзитети

Стипендија за студенти запишани на студиски програми по информатика- Приватни универзитети

 

Сите кандидати - добитници на студентска стипендија во некоја од понудените категории, потребно е да пополнат 3 примероци од договорот за соодветната стипендија и заедно со копија од трансакциска сметка на име на студентот, најдоцна до 1.2.2016 година да ги достават во архивата на Министерството за образование и наука, или по пошта на адреса: Министерство за образование и наука, ул. “Св. Кирил и Методиј“ бр.54, 1000 Скопје, со назнака “Договор за студентска стипендија”.

 

 

Договорите може да се преземат на следните линкови:


Договор за стипендија за студенти запишани на студиски програми по информатика


Договор за стипендија од прва група


Договор за стипендија од втора група


Договор за стипендија од трета група

 

Сите дополнителни информации можат да се обезбедат во Одделението за ученички и студентски стандард при Министерството, или на телефонскиот број 02-3140/147.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование