X
 31.03.2016 Образование

Скандал во Хрватска: Од децата се бара да препознаат која девојка е грда

Бура од реакции на социјалните мрежи во врска со содржината на еден учебник за настава по англиски јазик во второ одделение одобрен од страна на Министерството за наука, образование и спорт на Република Хрватска. Во една од домашните задачи се бара од ученците да ги препознаат разликите меѓу овие две девојки.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование