X
 01.04.2016 Култура

Работа од соништата во Словенија за која аплицирале луѓе од целиот свет

Огласот за работа кој во средината на март на Фејсбук беше објавен од словенскиот „Eco resort“ стана вистински хит.

 

оглас


Имено, на овој начин од компанијата одлучиле да побараат луѓе чија задача ќе биде да се грижат за растенијата, животните и организирањето на работилници за деца, а работниците би живееле во типична планинска куќа.

„Неверојатна можност за 10 луѓе во Словенија, каде во зеленото богатство на Европа ќе можете да станете овчари“, е пораката која ја испраќа компанијата со цел да ги привлече потенцијалните работници.

Раководителот на комплексот, Матјаж Зорман изјави дека работата се извршува од две до четири недели, а на огласот се јавиле повеќе од 2.000 луѓе од секаде во светот вклучувајќи ги Австралија, Нов Зеланд и Лондон. Кандидатите кои ќе одлучат да се пријават мораат добро да го познаваат јазикот и да сакаат деца.

 

Dream job in Eco resort beneath Velika planina

Looking for a dream job?Join our team and become a shepherd in Eco resort beneath Velika planina, Slovenia!SHARE this video and do the first step toward getting the best job in the world! It’s a job for 10 candidates, which can choose to work with us for 2, 3 or 4 weeks during any season of the year, from September 2016 on. Visit our web page www.sloveniaecoresort.com for further information!Remember that we will choose only between candidates which have shared this video!

Posted by Eko resort pod Veliko planino/ Eco resort beneath Velika planina on Friday, March 11, 2016
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура