X
 04.04.2016 Технологија

Повеќе не мора да се грижите ако сте пратиле порака на погрешен број

Колкупати ви се случило да испратите порака на погрешен број? Без оглед дали тоа се случило еднаш или илјадапати, секогаш е непријатно, а понекогаш може да има и сериозни последици.


Меѓутоа, отсега веќе не мора да се грижите ако сте испратиле порака до погрешна личност - ќе имате можност да ја повлечете таа порака пред да направи потенцијална катастрофа.

Постои апликација која е наречена „Privates“, која е пред сè наменета да осигура безбедни разговори, но им овозможува на корисниците да ги повлечат пораките кои веќе ги испратиле.

Секако, постојат и услови во кои тоа е возможно да се направи. Потребно е личноста на која ѝ била испратена пораката по грешка да не ја отворила пораката. Доколку ја отворила, повлекувањето на пораката не е можно.

Така што, имате неколку сигурни моменти за да ја активирате оваа опција на апликацијата.

Апликацијата е бесплатна за преземање, но засега е достапна само за iOS.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија