X
 16.04.2016 Образование

Гости од Санкт Петербург, Липецк, Тамбов и Балканот на конференција во Свети Николе

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа седмата по ред меѓународна научна конференција - МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД со околу 150 учесници кои дискутираа во четири работни групи – психологија, економија, право и политикологија и филозофија, лингвистика и културологија.
На конференцијата освен истакнати научни работници од Македонија, присуствуваа и претставници од Санкт-Петербуршкиот државен универзитет од Русија, Педагошкиот државен универзитет од Липецк, Русија, Тамбовскиот државен универзитет од Тамбов, Русија.
Од Балканот присутни беа претставници од универзитетот ВИТЕЗ од БиХ, Паневропски универзитет од БиХ, Приштински универзитет (Косовска Митровица), Нов бугарски универзитет (Софија) итн.
Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование