X
 24.05.2016 Култура

"Game of thrones": Кои вистински личности и настани го инспирирале Џорџ Р.Р. Мартин?

Ликовите на Џорџ Р.Р.Мартин од неговите книги најчесто се засновани според ликови од вистинскиот живот. Мартин често пати наоѓал инспирација во историјата и ликовите од минатото кои оставиле длабоки траги во историјата на човештвото, па токму поради тоа Мартин се одлучил да ги „позајми“ за неговите книги.

 

1


Кои вистински ликови го инспирирале Џорџ Р.Р. Мартин да ги создаде неговите фиктивни ликови?

Линк до галеријата.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура