X
 29.05.2016 Култура

Книги кои треба да ги прочитате ако сакате да станете богат човек

Милијардерите имаат една заедничка навика: Тие читаат многу. Некои книги дури им помогнале во зголемувањето на нивното богатство. Тие ги препорачуваат следниве дела.How The Scots Invented The Modern World


Милијардерите ја препорачуваат оваа книга поради информациите за економијата, пазарите и иновациите во производството. Напишана е од Артур Херман.

Guns, Germs, And Steel: The Fates Of Human Societies

Џеред Дајмонд е автор на оваа книга во која се објаснува зошто најмоќните цивилизации траеле подолго од останатите.

Influence: The Psychology Of Persuasion

Оваа книга се смета за класика кога станува збор за завршувањето на обврските. Роберт Џиалдини нуди и совети за подобра комуникација.

Titan: The Life Of John D. Rockefeller, Sr.

Нема подобра книга доколку сакате да научите повеќе за еден од најбогатите луѓе во историјата, Џон Рокфелер.

The Warren Buffett Portfolio: Mastering The Power Of The Focus Investment Strategy

Милијардерите ја препорачуваат оваа книга поради триковите во неа. Во книгата ќе ја најдете стратегијата за инвестирање на најуспешниот инвеститор денес, Ворен Бафет.

Getting To Yes: Negotiating Agreement Without Giving In

Оваа книга се смета за еден од најдобрите учебници по бизнис. Во неа има многу техники за преговарање.

The Wealth And Poverty Of Nations: Why Some Are So Rich And Some So Poor

Накратко, оваа книга објаснува зошто некои економски стратегии успеваат, а други не.

Things Hidden Since The Foundation Of The World

Авторот наведува многу традиционални ставови и системи кои функционирале во економијата. Според него, иако секој се обидува да се разликува во овој свет, некои традиционални правила остануваат непроменети.

How Children Succeed: Grit, Curiosity, And The Hidden Power Of Character

Авторот објаснува како интелектот не е секогаш поврзан со успехот. Интересна книга за сите оние кои имаат деца.

Creativity, Inc.: Overcoming The Unseen Forces That Stand In The Way Of True Inspiration

Оваа книга е основен водич за секој кој е заинтересиран за работа во областа на режијата, музиката, визуелните уметности и сл.
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура