X
 06.09.2016 Живот

АНКЕТА: Дали мислите дека македонските работодавци треба да воведат шестчасовно работно време?

Развиените европски земји, особено скандинавските, од поодамна размислуваат да воведат шестчасовно работно време, наместо сегашните осум часа. Досегашните истражувања покажуваат дека скратувањето на работното време работниците ќе станат попродуктивни и посреќни, а работата поефикасна. Што мислите, треба ли нашите работодавци да воведат ваква реформа и какви ефекти ќе имаа таа кај нас?

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот