X
 01.11.2016 Живот

Мапа што покажува кои подрачја во Европа се најмногу подложни на земјотреси

Изминатата недела Италија се соочи со низа земјотреси и регистрирани се 6,5 степени за еден од нив. Тој воедно е и најголем земјотрес регистриран во изминатите 36 години во државата.

рушевини


AFP агенцијата за известување врз основа на податоците добиени од Швајцарскиот сеизмолошки центар, направила мапа на која се прикажани подрачјата во Европа каде што постои најголема веројатност од потреси.

Најранливите подрачја се означени со темно-црвена боја, а оние кај кои постои мала веројатност за потреси се со зелена боја.

Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот