X
 27.01.2017 Живот

Мапа со жители што се спремни да се борат за својата земја – ја има и Македонија

Ако некогаш сте се запрашале колку во денешно време луѓето се спремни да се борат за својата земја, тука ќе добиете одговори во проценти.

војници


Податоците
се од Gallup International и се претставени со скала од црвена до сина. Темно сината значи дека жителите на земјата би биле среќни кога би земале оружје и да се борат за земјата, а кај црвените нијанси има повеќе што приговараат.

На мапата ја има и Македонија. 38% од населението е спремно да се бори за државата.

Финска е на прво место со 74%, а по неа е Турција со 73% од населението. Земји во кои има најмала заинтересираност да се одбрани државата со оружје се: Белгија со 19%, Германија со 18, и Холандија со 15% од населението со позитивен одговор.


мапа на држави
Подготвил: Марта Димитров

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот