X
 15.06.2017 Образование

Бесплатни курсеви по филозофија од The Institute of Art and Ideas (IAI)

filozofija

Во 2014 година, Институтот за уметност и идеи (IAI) ја лансира Академијата „IAI“ - онлајн образовна платформа која вклучува бесплатни курсеви ширум светот со водечки професори кои предаваат за идеи кои навистина значат.

Од тогаш, Академијата успеа да реализира голем број онлајн филозофски курсеви, а голем дел од нив се обидоа да одговорат на прашањата кои влијаат врз нашите животи денес. Во продолжение ви нудиме дел од тие курсеви, а доколку сакате да ја добиете целосната листа, тогаш посетете ги курсевите на Академијата ТУКА.

„Heidegger Meets Van Gogh: Art, Freedom and Technology“ - Веб видео, Сајмон Глендининг, Училиштето во Лондон за економија

„Dark Matter of the MInd“ - Веб видео, Даниел Еверт, Универзитетот Бентли

„Fear and Trembling in the 21st Century“ - Веб видео, Клер Карлисл, Кралскиот колеџ во Лондон

„Knowledge and Rationality“ - Веб видео, Корин Бесон, Универзитетот во Сасекс

„Life, Meaning and Mortality“
- Веб видео, Марк Роландс, Универзитетот во Мајами

„On Romantic Love“ - Веб видео, Берит Брогард, Универзитетот во Мајами

„The Human Compass“ - Веб видео, Џејн Телер

„The Meaning of Life“ - Веб видео, Стив Фулер, Универзитетот во Варвик

„The Universe As We Find It“ - Веб видео, Џон Хеил, Универзитетот Вашингтон во Св.Луис

„Unveiling Reality“ - Веб видео, Брајан Робертс, Училиштето за економија во Лондон

„Why the World Does Not Exist“ - Веб видео, Маркус Габриел, Институтот за напредни студии во Фрибург

Важно е да знаете дека сите курсеви се бесплатни, но доколку сакате да земете учество, мора да се регистрирате и да направите профил.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование