X
 26.06.2017 Живот

Поддржете го македонскиот тим кој учествува на глобалниот натпревар во Германија #youfirG20

tim

Македонски тим учествува на глобалниот натпревар во Геманија #youforG20. Нивната идеја е поврзана со биодиверзитетот, спречување на понатамошно изумирање на различни видови загрозени организми.

Тимот обработил два вида на загрозени видови во Македонија, египетскиот мршојадец и европската јагула. Како решение нудат веб апликација и динамо ГПС прототип за следење на организмите.

ОВОЈ линк каде можете да прочитате повеќе за самиот проект и да гласате со лајк за истиот.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот