X
 17.10.2017 Кариера

Со оваа професија може да заработите и до 120.000 долари годишно. Пријавете се на курсот!

Ако сакате да изградите кариера во сајбер безбедноста, нема подобро опција од тоа да научите како функционира и како да го користите пенетрациското тестирање. Со разбирање на слабостите и опасностите од структурата на вашата мрежа, ќе научите како да ги поправите овие празнини и да ја обезбедите мрежата од напади и пропусти.-Усовршете ги техниките по етичко хакирање кои се користат за пенетрација на системи (22 предавања, 5ипол часа содржина)
-Запознајте се со основните методи за тестирање преку пенетрација на веб апликација
-Одете чекор-по-чекор низ целиот процес на тестирање преку пенетрација
-Контролирајте ги далечинските сервери
-Вежбајте наоѓање слабости во апликациите
-Научете како да добиете информации за потенцијалните цели
-Учете за различни типови на напади: автентикација, управување со сесии, контроли за пристап, складирање на податоци итн.

Цена на курсот: 19$
Пријавете се тука


Останати курсеви кои ви нудат заработувачка и напредување во кариерата:

Земајте висока плата! Тренинг за кодирање и пристап до над 3.000 курсеви

Инвестирањето во криптовалути ќе ве збогати - еве како!

За 790 денари може да научите да правите „iOS“ апликации

Може да почнете кариера во кодирање без диплома - еве како!

Заработувајте до 1,000 долари месечно од дома

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Кариера