X
 21.05.2020 Стипендии

Пракса „Cora Weiss“ за млади жени-миротворци

Лансирана во 2015 година, стипендијата има за цел да го поддржи развојот на младите жени-миротворци и да обезбеди што поголем број на млади луѓе да ја споделат визијата на „Кора“ за одржлив мир и полова еднаквост како силен и интегрален дел на глобалната култура.

Стипендијата на младите жени им обезбедува можности и платформи за тие да ги подигнат грижите и приоритетите на жените и девојките во нивните земји во глобалните политички дискусии во седиштето на Обединетите нации во Њујорк.

ТУКА можете да дознете повеќе информации за стипендијата.

ТУКА можете да ја пополните онлајн-апликацијата која треба да ја испратите на: fellowship.gnwp@gmail.com
Активен до:    31.12.2099
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии