X
 22.10.2019 Образование

Бевме на час со интерактивна табла во основно училиште

Децата почнаа да работат на компјутерите, а наставничката им помагаше и им објаснуваше како да го прават тоа. Она што веднаш падна в очи е дека немаше дете што не беше заинтересирано за тоа што се прави на часот. Сите почнаа да ги изработуваат своите приказни. Сами ги избираа ликовите во приказната. Имаа на располагање многу категории, имаа опции да изберат најразлични заднини, како и да направат ликовите да се движат. За ова е потребна само креативност, која со помош на овие часови многу се развива кај учениците.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.


Издвојуваме

Образование