X
 24.03.2023 Живот

Какво време нѐ очекува викендов?

Временската прогноза за Македонија во наредните денови ќе биде релативно стабилна. Се очекува температурите да останат умерени.

Денес се очекува температурите да достигнат до 23°C, а најниската до 6°C. Ќе дува ветер од југоисточен правец со брзина од 6 км/ч. Веројатноста за врнежи е многу мала, со само 1% можност за дожд.

Во првиот ден од викендот се очекува да има малку посвежи температури, со максимални 21°C и најниски 6°C. Ќе има променлива облачност и ќе дува ветер од источен правец со брзина од 6 км/ч. Веројатноста за врнежи ќе биде малку поголема, со 9% можност за дожд.

Последниот ден од викендот се очекува да биде пријатен и сончев, а температурите повторно ќе се движат околу 20°C. Ќе дува ветер од југозападен правец со брзина од 7 км/ч. Веројатноста за врнежи е поголема, со 25% веројатност за дожд.

Генерално, временската прогноза за Македонија во следните три дена ќе биде стабилна. Сепак, важно е да се внимава на веројатноста за врнежи, особено в недела.Image by BiZkettE1 on Freepik

Издвојуваме

Живот