X
 26.11.2021 Стипендии

Стипендии за студирање на Универзитетот во Кембриџ од фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“

Стипендиите за студирање на Универзитетот во Кембриџ овозможени од фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“ се целосни стипендии наменети за граѓани од сите земји надвор од Обединетото Кралство.

Тие се доделуваат за студирање на последипломски студии во која било област на универзитетот. Крајниот рок за пријавување зависи од курсот и трае до 2 декември или 6 јануари.

Повеќе информации може да најдете овде.
Активен до:    06.01.2022

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии