X
 27.07.2020 Образование

МОН и Комисија за заразни болести договараат како ќе се отвораат градинките и училиштата

Од 1 септември учениците да се вратат во училишните клупи, а за градинките да се балансира, односно можно е да се ограничи престојот само за оние кои не можат да го остават детето на друго место на чување и грижа, бидејќи во градинките проблем е тоа што нема простор и што тешко може да се одржи растојание меѓу децата...

На 10 август Комисијата за заразни болести ќе донесе конечна одлука за тоа, кој модел на настава ќе биде применет од 1 септември. Како што информираат од Министерството за образование и наука, претставници на министерството денеска имале средба со членовите на Комисијата за заштита од заразни болести.

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Образование