X
 28.09.2021 Живот

Син ми сака женски игри, се воодушевува на фустани и чанти... Што да направам?

Мајка сум на 5,5-годишно момче и ме загрижува следново… и покрај тоа што е момче, претежно избира игри за девојчиња, сака да игра со девојчиња, ако треба да избере боја, би избрал, на пример, розова, се воодушевува од моите чевли, чанти, фустани, па можам да кажам и дека повремено може да направи и некои движења карактеристични за женскиот пол…. Често го опоменувам дека тоа не е добро, дека тој е маж како тато, дека децата како него играат со топки, автомобили, камиони, пушки… Единствено што сака да игра кога е во друштво со машки е да трча или да игра криенка… Инаку е мирно и културно дете, одбегнува деца кои се темпераментни. Е сега би го напоменала и ова, најголем дел од времето го минува со мене, јас би се ставила во групата на построг родител „кажаното е кажано“ и има особена страхопочит кон мене, за разлика од татко му, бабите и дедовците. Мојата работа наложува секогаш да бидам средена и често знае да ми даде некој комплимент. Па некако си наоѓам утеха дека можеби се поистоветува со мене, а можеби грешам.

Одговорот на прашањето прочитајте го на Деца.мк

Издвојуваме

Живот