Неверојатно видео од „изгревање“ на Земјата гледано од Месечината

Неверојатно видео од „изгревање“ на Земјата гледано од Месечината

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Ирскиот режисер Шан Дорен е познат по своите неверојатни видеа од вселената. Неодамна тој објави видео од Марс користејќи податоци од роверот „Персевиренс“ на НАСА.

Сега објави видео од „изгревање“ на Земјата гледано од Месечината. Освен што е фасцинантно за гледање, видеото е потсетник дека Земјата не е центар на универзумот.

Фотографиите што биле искористени за видеото се направени од орбитер кој бил испратен во 2007 г.


Автор: Марк Серелс
Извор: cnet.com
Фото: Принтскрин/Youtube