Најбараните технолошки вештини за време на пандемијата

Најбараните технолошки вештини за време на пандемијата

Подготвил: Драгана Петрушевска

Пандемијата на коронавирусот предизвика пораст на побарувачката на алатки за онлајн-учење. Тоа значи дека луѓето бараат начини за да научат нови вештини и да се усовршат.


Фото: Freepik

Веб-страницата за вработување „Индид“ ги анализирала најчестите вештини кои се барале во огласите за работни места во областа на технологијата во мај. Ова се 15-те најбарани технолошки вештини за време на пандемијата според „Индид“.

Комуникациски вештини
Програмски јазик „Јава“
Програмски јазик „Пајтон“
Системски јазик „SQL“
Скриптен јазик „Јаваскрипт“
„Линукс“
Сертификат „AWS“
Методологија за развој на софтвер „Agile“
Програмски јазици „Ц“ и „Ц++“
Развој на софтвер
Софтвери „API“
Вештини за анализа
ХТМЛ5
„Макрософт офис“
Софтвери во стилот РЕСТ

Автор: Мејси Баерн
Извор: techrepublic.com
Насловна фотографија: Freepik