Нервозен е и избувлив, ако му кажеме дека треба да учи за тест, ги кине тетратките... Што да направиме?

Нервозен е и избувлив, ако му кажеме дека треба да учи за тест, ги кине тетратките... Што да направиме?

Мојот син има 14 години и 8 месеци. Нонстоп е нервозен и многу е избувлив. Кога му зборуваме со убаво, тоа дава контраефект. Ако му речеме дека треба да учи, дека ќе прави тест, тој ги кине тетратките и учебниците. Што да направиме?

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк