Соборен интересен рекорд - најмногу авиони на небото во еден ден

Соборен интересен рекорд - најмногу авиони на небото во еден ден

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Авионите станаа вообичаено средство за патување дури и до дестинации кои не се многу далечни. На небото има сè повеќе авиони, а неодамна беше соборен интересен рекорд.

Апликацијата „Флајт радар“, преку која може да се следи движењето на кој било авион на небото, објави податок дека биле забележани рекордни 251.829 летови во еден ден. Овој рекорд бил направен на 18 мај.Извор и насловна фотографија: Twitter