Прошетка низ Париз: Лувр, Версај, Нотр Дам во видео од 360 степени

Прошетка низ Париз: Лувр, Версај, Нотр Дам во видео од 360 степени

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Многумина мечтаат да го заобиколат, а оние што ја имале таа можност секогаш сакаат да му се вратат. Можеби преку видео не можете целосно да ја почувствувате неговата магична атмосфера, но сигурно можете да уживате во неговите импресивни знаменитости.

Ова виртуелно патување ве води во главниот град на Франција, голем европски и глобален центар на уметноста, модата, гастрономијата и културата. Градскиот пејзаж од 19 век е покриен со широки булевари и реката Сена.

Уживајте во Лувр, во обиколка на Нотр Дам и прошетка покрај Сена.Фото: Screenshot/YouTube