Видео доловува какво е чувството да се падне од највисоката зграда на светот

Видео доловува какво е чувството да се падне од највисоката зграда на светот

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

За оние што се плашат од височини, искачувањето на врвот на облакодер може да биде застрашувачки подвиг.

Со висина од 828 метри „Бурџ Халифа“ во Дубаи е највисоката зграда во светот.

Уметникот Андре Ларсен сака да им покаже на луѓето како би изгледал падот од таа висина. За таа цел, тој пилотирал дрон од самиот врв на „Бурџ Халифа“ до долу. Гледањето на видеото е надреално искуство.

Додека дронот лета покрај зградата, можете да ѕирнете во неверојатниот градски пејзаж на Дубаи, вклучувајќи и други спектакуларни градби.Извор: Mymodernmet.com
Фото: André Larsen