Рамазан-бајрам е неработен ден за сите граѓани

Рамазан-бајрам е неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 13 мај 2021 година (четврток), Рамазан-бајрам, првиот ден на Рамазан-бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.