Детските одморалишта летово зјаат празни

Детските одморалишта летово зјаат празни

Детските одморалишта летнава сезона по сè изгледа ќе ја поминат без деца. Пандемијата им нанесе силен удар. Останаа празни, без никакви најави за деца, со откажани резервации и целосно пропадната сезона. И покрај тоа што стапи во сила протоколот по кој сместувачките капацитети можат да работат и да примаат гости, оваа мерка не им значи многу на детските одморалишта. Засега нивните резервации се откажани, а сезоната е прогласена за пропадната.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.