Скриено копче во автомобилот - може да го исчисти филтерот на клима-уредот и да ги отстрани непријатните мириси

Скриено копче во автомобилот - може да го исчисти филтерот на клима-уредот и да ги отстрани непријатните мириси

Подготвил: Маја Пероска

Лектор: Ивана Кузманоска

Како што расте живата во термометарот, сè поголем број возачи посегнуваат по копчето кое ќе ги заштити од топлината и влажноста додека возат.

Климатизацијата во автомобилот е божји дар за време на долгите возења. Но, сè има рок на траење, а климатизерите не се исклучок. Секако, постои можност климата да ви откаже токму кога ви е најпотребна, оставајќи ви само можност да го отворите прозорецот или уште полошо - да имате непријатен мирис во автомобилот.

Тиктокерката, потпишана под името „@master_driver666“, објаснува како да се заобиколи овој проблем. Таа го споделила своето прилично едноставно и исплатливо решение, кое ветува дека ќе ги елиминира необичните мириси во автомобилите.

@master_driver666 Tips for replacing car parts.#driving #skills #tips #knowledge #fpy ♬ 原聲 - Master driver

- Ако има мирис во автомобилот кога ја вклучуваме климата и ефектот на ладење не е добар, отворете ја кутијата за потпирачот за раце од совозачката страна - вели таа и објаснува дека внатре има прекинувач што ќе ви овозможи многу брзо да дојдете до филтерот на клима-уредот. Таа покажала и како се отстранува филтерот и се заменува со нов, за кој вели дека не чини премногу, но покажала и неколку други корисни трикови.

Извор: n1info.hr

Фото: Freepik