Што е подобро: сапун или средство за дезинфекција на рацете?

Што е подобро: сапун или средство за дезинфекција на рацете?

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Одблизу, твоите раце воопшто не се мазни. Со врвови и долини, набори, постојат многу места на вашите раце каде што може да се залепи вирусот.

Ако потоа го допрете лицето, вирусот може да ве зарази. Но, постојат два едноставни начини со кои можете да спречите да се случи тоа: сапун и вода и средство за дезинфекција на рацете.

Што е подобро? Алекс Розентал и Пал Тордарсон истражуваат.


Извор: Ted.com
Фото: Screenshot/TED