Мајсторите за тестенини најдоа замена за пластичните сламки

Мајсторите за тестенини најдоа замена за пластичните сламки

Подготвил: Билјана Арсовска

Лектор: Ивана Кузманоска

Мајсторите за тестенини најдоа совршен начин за зачувување на околината од загадување. Имено, овие денови насекаде се споделуваат вестите за сламки направени од тестенини наместо од пластика.

„Струдлс“, како што ги нарекуваат, се вегански и биоразградливи, но непогодни се за оние што не се толерантни на глутен.

Од компанијата што ги прави велат дека се добри за ладни пијалаци и дека многу се трошат.

Сепак, овие екосламки не се баш евтини. На страницата на „Амазон“ може да се порачаат пакувања од 25, 50 и 100 парчиња, а чинат од 5 до 13 фунти.