Француски универзитет нуди магистерски студии по пиење, јадење и живеење

Француски универзитет нуди магистерски студии по пиење, јадење и живеење

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Би сакале да бидете магистер по пиење, јадење и живеење? Очигледно постои магистерска студиска програма за тоа.

Универзитетот „Сионс По Лил“ во Северна Франција нуди магистерска програма за пиење, јадење и живеење, што вклучува предмети како гастродипломатија, прехранбена технологија и борба против сексизам во кујната.

Веќе биле одбрани 15 студенти што ќе ги изучуваат овие предмети.Кога првпат била најавена програмата, студентите се смееле, но сега им завидуваат на колегите бидејќи веќе добиваат понуди за вработување, пренесуваат локалните медиуми.

Извор: Bro Bible
Фото: Pixabay