Визуализација на вселената - колку се големи планетите?

Визуализација на вселената - колку се големи планетите?

Подготвил: Билјана Арсовска

Лектор: Ивана Кузманоска

На многумина им е тешко да ја замислат и визуализираат вселената. Затоа еден аниматор од Австралија направил видео кое ни помага да го разбереме бескрајот кој нè опкружува.

Наведените мерки се добиени од вселенската опсерваторија „Гаја“, која е лансирана во вселената во 2013 година, и од вселенскиот телескоп „Хабл“.Извор и насловна фотографија: National Geographic