Колку долго коронавирусот преживува на површини, како се пренесува? ИЈЗ дава одговор на најчестите прашања

Колку долго коронавирусот преживува на површини, како се пренесува? ИЈЗ дава одговор на најчестите прашања

Новиот коронавирус, или Ковид-19, продолжува да се шири и да создава паника во целиот свет. Бројот на жртви и на заразени постојано се зголемува, а научниците се обидуваат да создадат вакцина против вирусот.
Инаку, коронавирусот за првпат е потврден и кај Македонец. Еден од тројцата Македонци на бродот „Дајмонд принцес“ кој е во карантин во Јапонија е заболен од овој вирус. Информацијата ја потврди Министерството за здравство.Тој е хоспитализиран во Јапонија.

Во меѓувреме, лекарите од Институтот за јавно здравје ги издвоија најчестите прашања и понудија одговори за новиот коронавирус.

Погледнете.
Насловна фотографија: МИА