Загатка со која ќе ја тестирате вашата меморија: Колку лица можете да видите на оваа слика?

Загатка со која ќе ја тестирате вашата меморија: Колку лица можете да видите на оваа слика?

Подготвил: Маја Пероска

Лектор: Ивана Кузманоска

Оваа слика се вика „Дрвото на националните лидери“, а не се знае кој ја нацртал. На прв поглед веројатно ќе ги забележите двете лица на дното на дрвото, но дали можете да ги забележите другите лица скриени во дрвото?

Бројот на лица што ги гледате открива колку е добра вашата меморија. Па така, доколку сте виделе…2 до 4 лица

Како што претходно беше споменато, двете лица на дното на дрвото може да ги видат сите. Меѓутоа, ако можете да забележите само едно или две дополнителни лица, тоа може да значи дека имате слаба меморија.

5 до 6 луѓе

Пронајдовте повеќе од четири лица на сликата? Тоа е во ред. Продолжете да барате.

7 до 8 луѓе

Вашата меморија е на совршено прифатливо ниво, но не и одлично. Можете да продолжите да го тренирате вашиот мозок.

Повеќе од 9 лица

Секоја чест! Ако пронајдовте 9 или повеќе лица, имате одлична меморија и вештини за препознавање лица.

Извор: n1info.hr

Фото: Pinterest