Кај лекарите приказните за уроци не поминуваат. Причини за бебето да почне да плаче...

Кај лекарите приказните за уроци не поминуваат. Причини за бебето да почне да плаче...

Некој да му забае на бебе што многу плаче, да му се облече нешто наопаку или да се поплукува се само народни верувања кои кај нас сè уште се провлекуваат. Судејќи по прашањата и одговорите на социјалните мрежи, многу тазе родители веруваат во уроци и „лекови“ за нив или, пак, пробуваат сè, како што велат, поради чувството на беспомошност и уморот, што од неспиење што од стресот оти не можат да го смират бебето.
Кај лекарите приказните за уроци не поминуваат. Здраво бебе и треба да плаче, вели педијатарот д-р Александра Михајловска. Ја прашавме поради што сè плачат бебињата.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.