Бесплатна онлајн-верзија на тестот за англиски јазик ТОЕФЛ

Бесплатна онлајн-верзија на тестот за англиски јазик ТОЕФЛ

Тестот за англиски како странски јазик (Test of English as a Foreign Language - ТOEFL) е создаден за да ја провери способноста за користење на англискиот јазик од страна на оние со друг мајчин јазик.


Овој тест е повеќе наменет за северноамериканскиот англиски јазик, а истиот го тестира зборувањето, пишувањето и слушањето во факултетска околина. Многу универзитети го бараат овој тест како доказ за познавање на англискиот јазик кога доделуваат стипендии или примаат странски државјани на своите институции.

Интернет-страницата „Stuff“ нуди бесплатна онлајн-верзија на тестот. Таа вклучува делови со 20 прашања, кои мора да ги одговорите за 20 минути. По завршувањето добивате резултат. Целиот тест е поделен на четири делови и трае приближно 4 часа.

1. дел

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player2. дел

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player3. дел

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player4. дел

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
Читање на текст

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player