Портрети од познати историски личности и нивните директни потомци

Портрети од познати историски личности и нивните директни потомци

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Поради страста кон историјата, фотографот Дру Гарднер ги ресоздал портретите на некои од најпознатите историски личности во светот во кои се претставени нивните директни потомци како модели.

Подготвувањето на фотосеријата било многу повеќе од неколку телефонски повици. Не само што Гарднер направил длабоко истражување трагајќи по директните потомци, верификувајќи ја нивната лоза, туку создал и сцени со макотрпно внимавање на најмалите детали. На крај, работата се исплатила.

Крајниот резултат е нешто за кое ќе кажете „различно, но исто“.Извор: Bored Panda
Фото: drewgardner.com | Facebook | Instagram