Најсилните земјотреси во изминативе 100 години

Најсилните земјотреси во изминативе 100 години

Подготвил: Тамара Гроздановски

Геолошкото истражување на Америка проценува дека милиони земјотреси се случуваат секоја година, меѓутоа само еден од нив може да се именува како „голем земјотрес“ - со јачина од 8.0 степени или повисоко. На видеото подолу се наоѓаат сите „големи земјотреси“ кои ја погодиле Земјата од 1900 година.