Серијата „Симпсонови“ го предвиде патувањето на Ричард Бренсон до вселената?

Серијата „Симпсонови“ го предвиде патувањето на Ричард Бренсон до вселената?

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Се чини дека серијата „Симпсонови“ повторно ја предвиде иднината. Обожавателите на оваа серија забележале дека во епизода од 2014 г. има сцена што потсетува на неодамнешното патување на Ричард Бренсон до границата со вселената.Во сцената има лик, кој личи на милијардерот, што лебди на нулта-гравитација во вселенски костим. Ова е многу слично на фотографија од Бренсон како лебди на нулта-гравитација за време на патувањето до границата со вселената минатата недела.

Бренсон ја основал компанијата „Вирџин галактик“ во 2004 г. со цел да испраќа туристи во вселената, па затоа некои посочиле дека серијата сепак не ја предвидела иднината.Епизодата за која се зборува е 15. во 25. сезона од серијата.


Извор: Insider
Фото: Twitter