Најдобрите психолошки трилери на деценијата

Најдобрите психолошки трилери на деценијата

Подготвил: Тамара Гроздановски

Популарноста на суперхеројските филмови, џиновските роботи и сагите за волшебници кои користат ласерски вештини значи дека луѓето не секогаш се расположени за психолошка длабочина.

трилер

Секако, постојат голем број луѓе кои сакаат сериозни, контемплативни драми и одлични документарци. А кога сме екстра расположени и кога сакаме покачување на адреналинот, тогаш еден од нашите омилени жанрови е психолошкиот трилер.

Психолошките трилери беа чести пред ерата на современите блокбастери. Тоа се филмови со често напнати и вознемирувачки сценарија, кои ве тераат длабоко да навлезете во таа параноидна фантазија. Тие го вознемируваат нашиот морал и го носат до темниот влажен агол на човечката потсвест. Не` потсетуваат дека безбедноста е кревка конституција и дека се` што е потребно за одземање на нашата безбедност е само една личност која ќе одлучи да престане да игра според правилата на општеството. Што тогаш?

Ова е изборот на најдобри психолошки трилери според веб страницата „Crave“ - Линк до галеријата.