Моќниот ураган Ирма ја oпустоши Флорида

Моќниот ураган Ирма ја oпустоши Флорида

Подготвил: Тамара Гроздановски

irma
Фото: Getty Images

Ураганот Ирма ја погоди и Флорида. Преку три милиони луѓе останале без струја, делови од Мајами се поплавени, а во некои делови од земјата допрва се очекува најлошото.

Иако интензитетот на ураганот се намали и понатаму позади себе остава штета од големи размери. Жителите се предупредени на опасни поплави и таканаречени „storm surges“.