Познат датумот за премиерата на филмот „Мортал Комбат 2“

Познат датумот за премиерата на филмот „Мортал Комбат 2“

Подготвил: Маја Пероска

Лектор: Ивана Кузманоска

На почетокот од оваа година заврши снимањето на филмот „Мортал Комбат 2“, но фазата „Докрајчи го (Finish him)“, сепак, ќе трае подолго отколку што се очекува.

Најавено е дека „Мортал Комбат 2“ ќе ја има својата премиера на 24 октомври 2025 година. Потврдено е и дека ќе се прикажува во кината „Имакс“.

Како што покажува самиот број 2, филмот ќе ја продолжи приказната која започна во 2021 година, а во овој дел можеби ќе се види и одржување на познатиот турнир „Мортал Комбат“. Веќе беше познато дека некои нови имиња ќе ѝ се приклучат на постојната актерска екипа.

Извор: hcl.hr

Фото: Freepik