Зошто имаме влакна на толку чудни места?

Зошто имаме влакна на толку чудни места?

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Имаме многу заеднички работи со нашите најблиски примати-роднини. Но, луѓето изгледаат малку... недоволно облечени. Наместо густо крзно да ги покрива нашите тела, многумина од нас главно имаат коса на главата - и на неколку други места.

Па, како станавме толку „голи“? И, зошто имаме влакна таму каде што имаме? Нина Г. Јаблонски ја истражува еволуцијата на човечката коса.


Извор: Ted.com
Фото: Теd.com/Screenshot