Нѐ очекува ли нов ковид по ковид-19?

Нѐ очекува ли нов ковид по ковид-19?

Подготвил: Билјана Арсовска

Лектор: Ивана Кузманоска

Иако научниците предупредија дека светот е пред пандемија, никој не можеше да ги предвиди размерите и влијанието на ковид-19.

Дали во иднина би можеле да очекуваме уште пандемии и што можеме да направиме за да ги спречиме?

Новинарката Матеа Бубало од Би-би-си се обидува да ни објасни преку следното видео.


Извор: BBC
Насловна фотографија: Unsplash