Стипендии за истражувачки студии во Каиро, Египет

Стипендии за истражувачки студии во Каиро, Египет

Стипендијата „Јусеф Џамил“ се доделува на студенти од сите националности кои се или ќе бидат примени на истражувачка научна или инженерска студиска програма на Американскиот универзитет во Каиро.

Стипендијата вклучува школарина, надомест за студентски трошоци и месечен надомест за живот. Пријавувањето за пролетниот семестар трае до 26 октомври.

Повеќе информации можете да најдете овде